Om Kranio Sakral Terapi

Tjenester

En behandling består av 15 minutter samtale og 60 minutter Kranio Sakral Terapi.

Ta kontakt for pris.

Bindevevet som årsak til smerte

De fleste av kroppens smerter stammer fra bindevevet og årsaken er en lokal opphopning af avfallsstoffer mellom bindevevslagene.

Kroppens bindevev er oppbygget ”lag på lag” som ”body-stocking” over ”body-stocking”. Den innerste ” bodystocking” holder sammen hjerne og ryggmarg.

Utenpå den kommer det som holder skjelettet sammen. Utenpå det festes muskler og sener på skjelettet av en større bodystocking og deretter holdes organer og nerver og blodkar på rett plass av deres ”body-stocking”, og til slutt kommer den ytterste mest kjendte bindevevsstrømpe, nemlig huden.

Dette system af bindevev er genialt konstrueret slik at vi både har fast form og stor fleksibilitet og vi kan bevege oss fritt.

Bindevevet har som alt annet vev bruk for næring og for å få fjernet avfallsstoffer. Næringen kommer fra en lymfe som flyter ut mellom alle lagene og den fungerer i tillegg som smøring mellom lagene. Som barn har vi masse lymfe og fin smøring, og derfor glir disse “body-stockings” over hverandre som silkestoffer.

Men i løpet av livet kan det oppstå flere ting som ødelegger denne flyten. Vi kan for eksempel bli operert. Da blir bindevevslagene skåret opp og dermed kan arrdannelsen komme til å bremse flyten.

Andre årsaker kan være overforbruk av bestemte muskelgrupper gjennom ensidig arbeid eller idrettsutøvelse. Da vil lymfen bli oppbrukt hurtigere enn den kan rekke å bli dannet på nytt, og opphopning av avfallsstoffer og manglende smøring mellom bindevevslagene vil skape smerte. Det vil som regel diagnostiseres som “slitasjegikt” eller “frossen skulder”.

Her vil KST-terapeuten kunne merke hvor bindevevslagene har satt seg fast og hjelpe dem med å løsne, slik at lymfen kan flyte igjen mellom bindevevslagene.

Manglende mosjon kan gi et generelt underernært bindevev og dermed en mer diffus smerteopplevelse i hele kroppen. Her vil KST hjælpe med øget smidighed og give vitaliteten et løft.

Dermed bliver det mere gøy at bevæge sig. Motion skal jo være en kilde til glæde.

Til slutt er det kroppens aldring generelt. Det er normalt at alle kroppens funksjoner svekkes med alderen, men med forebyggende KST-behandlinger kan kroppen bevare sin optimale helse.

Om Behandlingen

Behandlingen udspringer fra en osteopatisk (manuel-medicinsk) metode, som bygger på en rytme, der ligesom hjertets eller åndedrættets rytme, kan mærkes over hele kroppen. Rytmen kaldes den Kranio-Sakrale puls og har en hastighed på 6 – 12 gange i minuttet, hvormed cerebrospinalvæsken (hjernevæsken) pumpes rundt omkring hjerne og rygmarv, mellem kraniet og korsbenet (sacrum). Heraf kommer navnet Kranio Sakral Terapi, KST. 

KST er en meget blid, men også dybtgående manuel behandlingsform, som arbejder med kroppens egen puls, med det sigte at påvirke kroppen til selvhelbredelse. 

Den Kranio-Sakrale puls bliver også kaldt “livets åndedræt”, fordi den kan opfattes som et udtryk for en persons vitalitet. Forandringer i denne rytme kan derfor medføre forandringer i både krop og psyke. Ved hjælp af terapeutens blide tryk kan kroppen ofte selv rette ubalancer, som kan være opstået efter slag eller stød, influenza, chok og andre påvirkninger. 

Kranio Sakral Terapien giver vitaliteten et løft, og har en almen gavnlig virkning på ens velbefindende og på livskvaliteten. 

Nogle er blevet hjulpet med én behandling, andre får først en væsentlig bedring efter flere behandlinger.

Kranio Sakral Terapi kan kombineres med andre behandlingsformer, og den har også vist sig at have en gavnlig virkning på en igangværende traditionel behandling.

Hvordan foregår en sesjon?

En behandling varer cirka en time, hvor klienten ligger påklædt på en briks, mens behandleren med nænsomme berøringer løsner op for spændinger og blokeringer, især omkring hoved, rygsøjle og bækken.

KST bygger på den blødeste berøringsteknik man kan forstille sig, dvs. 5 grams tryk. Filosofien er at kroppen har de nødvendige ressourcer og er selv-korrigerende. Hvis kroppen får de rigtige signaler, vil den rette sig selv. 

Klienten oplever ofte en dyb afslappelse, en nærmest bevidst søvn. Som reaktion på behandlingen oplever mange klienter efterfølgende en udrensning af kroppen, forbigående træthed og lignende. Disse reaktioner aftager hurtigt og er kun tegn på, at kroppen begynder at slippe sine problemer. Der kan ske en bearbejdning af ubevidste gemte traumer, såfremt kroppen er parat til at slippe disse. 

Klienterfaringer

Etter operasjon

Klientens beskrivelse : “Jeg oppsøkte en terapeut i kranio-sakral behandling for blant annet å komme meg fortere etter en operasjon. Det var en fin og underlig opplevelse. Jeg slappet fort av, og hadde jevnlig kontakt med terapeuten. I løpet av behandlingen kjentes kroppen av og til tung og kompakt ut som massivt treverk, av og til som om den bestod av et vagt stoff som bomull. Flere ganger kom det skyll av kvalme og svimmelhet, som teraupeuten guidet meg til å puste meg gjennom. Jeg fornemmet også et tetthet i halsen som jeg også pustet rolig vekk. Mot slutten av behandlingen kjente jeg et forsiktig, men tydelig stikk kjentes i operasjonssårene, som om noe slapp taket.
Etter behandlingen føltes det som om alt ble klarere. Synet og opplevelsen av omgivelsene ble tydeligere og lysere. Som å ha et litt uklart tv-bilde, til å se med HD-kvalitet.”

Etter keisersnitt

Kejsersnit foretaget for 17 år siden. Klienten vil have checket om der er nogen ubalancer i kroppen efter dette. Under kraniosakralterapi behandlingen kommer hendes energi ret hurtigt i flyt. Efter en stund optræder kommer kvalme oplevelse – fra narkosen. Herefter kommer en stramning i halsen som forløses med en serie af kraftige host – fra intuberingen under narkosen. Til slut mærker hun at energien jobber kraftigt i selve operationsområdet i bækkenet. Klienten efter behandling :

“Det føltes som at få en ny kropsdel som var vækket til live. Samtidigt blev jeg også til stede i hele kroppen med en stor ro og klarhed. Efter denne oplevelse mener jeg at alle burde have et tilbud om kraniosakralterapi efter en operation med narkose. ” Det var magisk.“